dijous, 28 de novembre del 2013

I l'oli!!!!

Bon dia!!!

Perdoneu que us havia promès més notícies per la setmana passada i no vaig poder-ho fer....

Ens havíem quedat en la collita de l'oli, no?
Doncs un cop collides les olives les portem al molí (o trull) on les premsen i en surt l'oli nou. 
El trull que vam triar per a portar-hi les nostres olives, és d'una família que el va fundar l'any 1940, al Morell. Des d'aleshores fan el seu oli i el dels veïns que els hi porten les olives. 

Les raons per les quals vam triar aquest lloc són:
-és una gent molt agradable i propera. 
-és una família que sap com es fa la feina ben feta i cuiden al detall tots els processos per a obtenir un oli espectacular.
-és un lloc proper a la nostra finca (fet important perquè les olives no s'oxidin des de la collita fins a la premsada)
-és un dels pocs molins en els que et fan l'oli de les collites que TU hi portes, per tant, l'oli que t'emportes a casa saps amb certesa que és de les olives que has estat collint dels teus olivers.

Enguany l'oli ha sortit molt verd. Sabeu la raó? 






Doncs perquè les olives eren verdes i per tant tenien més concentració de clorofil·la. D'aquí es deu que un oli sigui més o menys verdós en el moment que surt del molí.

A més a més d'aquest color tant bonic, us puc assegurar que ha sortit boníssim!!!
Qui el vol provar?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada